EFICIENȚĂ RIDICATĂ, IMPACT REDUS ASUPRA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR
Eficiența ridicată a proceselor de producție a betonului celular autoclavizat îi conferă un impact redus asupra mediului în toate fazele ciclului sau de viață, de la prelucrarea materiilor prime până la eliminarea deșeurilor. Procesele de producție permit reintroducerea în fabricație a materialelor reciclate, astfel încât materiile prime să nu fie irosite, iar produsele aflate la finalul unui ciclu de viață să se poată întoarce în fluxul tehnologic pentru a contribui la fabricarea de noi produse. Astfel, și surplusul de materiale rezultate în urma etapelor de fabricație și deșeurile provenite din demolări pot fi reintroduse în circuitul de producție sau reciclate.
Întregul proces de fabricație este unul prietenos pentru mediul înconjurător și nu implică emanare de noxe care să afecteze sănătatea oamenilor sau mediul înconjurător.
Blocurile de zidărie din BCA sunt fabricate din materii prime naturale, printr-un proces tehnologic cu consum redus de energie, care generează și un nivel redus de emisii de CO2. Produsele se pot fabrica într-o multitudine de dimensiuni, asupra cărora se pot executa cu ușurință operațiuni ulterioare de tăiere, găurire, frezare, astfel încât punerea în operă se realizează ușor și cu reducerea la maxim a cantității de deșeuri.
Datorită capacităților excelente de izolare termică ale materialului și eficienței procesului de fabricație, construcțiile realizate cu BCA sunt sustenabile, implicând un consum redus de energie și implicit un nivel scăzut de emisii de CO2, atât în etapa de fabricație, cât și mai apoi pe parcursul exploatării spațiilor.
BCA-ul se produce din materiale locale, care aproape că sunt neepuizabile. Materiile prime necesare pentru producerea acestuia sunt: nisip, ciment, var, gips și apă. Nisipul este partea cea mai voluminoasă dintre materiile prime. Nisipul trebuie să fie curat și să nu conțină impurități.
NISIP
CIMENT (în mod curent se folosește ciment Portland, dar se pot folosi și alte tipuri de ciment)
VAR
GIPS (sau anhidrit)
APĂ
MATERIAL REZULTAT ÎN URMA PROCESULUI DE
TĂIERE A AMESTECULUI CRUD FORMAT (vezi proces de fabricație) care reintră în procesul de producție
Ziduri structurale și nestructurale din BCA
Codurile de proiectare (CR6/2013 și P100-1/2013) au adus mai multă...
Evoluția BCA-ului în România, în ultimii ani
În ceea ce privește atributele unei case ideale, atât modernitatea...
Istoricul BCA-ului
Istoria BCA-ului începe încă din secolul XX, când a fost dezvoltată...
BCA, materialul de constructie care implineste 100 de ani
STUDIU REVEAL MARKETING RESEARCH: BCA – materialul de construcții...
Conferinta Conformarea cu Regulile de Concurenta
Asociatiile profesionale joaca un rol important in economie,...