ORGANIZATIA PATRONALA A PRODUCATORILOR DE BCA

Pro BCA 1 - ELPRECO Amenajari interioare, constructi interioare

Pro BCA 1 – ELPRECO Amenajari interioare, constructi interioare

In multe dintre alegerile noastre de zi cu zi facem mici compromisuri, insa exista si arii in care nu e loc de concesii. In construirea casei pentru familia ta sau a unei cladiri care iti va adaposti afacerea, compromisul nu isi are loc. Rabatul de la calitate se traduce prin constructii neperformante, care pun in pericol viata celor care locuiesc sau desfasoara o activitate in incinta ei, asa ca, inainte de inceperea unui proiect, asigura-te ca ai facut alegerea potrivita.

O greseala pe care multi constructori o fac este sa lase deoparte durabilitatea si rezistenta in timp a unei cladiri, insa adevarul este ca o constructie trebuie sa stea in picioare zeci de ani si sa faca fata cu brio atat conditiilor climatice, cat si unor situatii extreme care pot aparea – incendii, cutremure, viituri sau orice fel de calamitati naturale. In constructii trebuie luate in calcul orice situatii ar putea aparea si trebuie ales un material in functie si de acest aspect.

BCA MATERIAL CONSTRUCTII REZISTENT – Cladirile din BCA trec testul timpului

O casa pentru tine si cei dragi tie sau o cladire pentru afacerea familiei tale o ridici pentru o perioada indelungata de timp, nu pentru cativa ani, iar durata ei de viata este direct legata de materialele de constructie pe care le alegi. Pentru un imobil care va trece testul timpului, alegerea potrivita este BCA-ul.

Cu siguranta ai mai auzit de acest material de constructii, el fiind unul extrem de popular si folosit la o multitudine de cladiri: case unifamiliale, multi-familiale, fabrici, depozite, complexuri comerciale, restaurante sau hoteluri. BCA-ul nu impune nicio limitare si poate fi utilizat atat in construirea peretilor exteriori, cat si a celor interiori si, mai mult decat atat, se poate folosi BCA-ul si pentru fundatii, plansee sau placari, dar si pentru obiecte de mobilier sau pentru protectia zidurilor construite din alte materiale.

Betonul celular autoclavizat, cunoscut sub denumirea mai populara de BCA, este un material de constructii cu o greutate redusa, incepand de la 400 ± 50 kg/m3, ce nu va incarca structura de beton si nici fundatia cladirii. Greutatea redusa este un avantaj si in ceea ce priveste transportul blocurilor de BCA pe santier. Totodatata, el isi va pastra proprietatile si integritatea structurii un timp indelungat, nefiind afectat de intemperii sau de variatiile meteorologice. In acelasi timp, BCA-ul nu se macina si nu putrezeste in timp, fiind imun procesului de imbatranire.

BCA MATERIAL CONSTRUCTII REZISTENT– Rezistenta mecanica, o caracteristica de baza a BCA-ului

Ridicarea unei cladiri presupune o investitie importanta pe care o faci pe viata, iar alegerea unui material neperformant inseamna automat o risipa de finante, efort si timp, dar, mai ales, inseamna si o nesiguranta care va plana mereu asupra locuitorilor ei.

In alegerea unui material trebuie sa ai in vedere si rezistenta mecanica a materialelor. Aceasta notiune se refera la comportarea materialului sub actiunea fortelor exterioare. Asadar, discutam despre felul in care reactioneaza un material de constructii rezistent la temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute, la fluctuatiile de temperatura, la contactul cu apa sau in cazul unor calamitati naturale.

Contractia si dilatarea BCA-ului, inerente variatiilor de temperatura, au valori mici, fapt ce va preveni aparitia crapaturilor in tencuieli. Betonul celular autoclavizat este un material de constructii rezistent care se comporta excelent in conditii vitrege, avand o rezistenta mecanica deosebit de buna la compresiune, intindere si incovoiere. Rezistenta la intindere prin incovoiere a BCA-ului are o valoare minima de 1 N/mmp (Newtoni pe milimetri patrati), in timp ce rezistenta la compresiune se situeaza la un minim de 2,5 N/mmp. Mai mult decat atat, BCA-ul are o rezistenta uniforma pe toate fetele la solicitarile mecanice, neavand puncte vulnerabile si prezentand aceleasi caracteristici pe intrega suprafata.

Cu alte cuvinte, un imobil care ramane neatins de factorii externi, care garanteaza singuranta celor care se afla in incinta lui si care isi pastreaza integritatea cu trecerea anilor, va fi un imobil construit cu BCA.

Vezi toate noutatile aici!